Eindhoven |

Fadjr

Shoroeq

Dohr

‘Asr

Maghreb

‘Isha

Zakaat ul Fitr Ramadan 2020

Zakaat ul-Fitr is een verplichting die de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) ons heeft voorgeschreven op de dag van al-Fitr (d.w.z. de dag van el Eid) na de maand Ramadan.
Abdoellaah ibn Omar zei: “De Profeet (vrede zij met hem) heeft Zakaat ul-Fitr na de maand Ramadan verplicht gesteld voor de slaaf en de vrije persoon, man en vrouw, zowel jong als oud vanonder de moslims.”
(al-Boekhaarie en Moeslim)

Het is verplicht om Zakaat ul-Fitr vóór het Eid gebed uit te geven, maar het beste is om Zakaat ul-Fitr op de dag van el Eid voor het Eid gebed uit te geven. Ook is het toegestaan om Zakaat ul-Fitr een dag of twee van te voren uit te geven. Het is niet toegestaan om dit na het (Eid)gebed te geven. Dit op basis van de overlevering van ibn Abbaas waarin de Profeet Zakaat ul-Fitr verplicht heeft gesteld als reiniging voor de vastende tegen ijdel en vulgair gepraat en als voedsel voor de behoeftigen. Het wordt geaccepteerd van degene die het vóór het (Eid)gebed uitgeeft (als Zakaat ul-Fitr) en voor degene die het na het gebed uitgeeft geldt het als een (gewone) liefdadigheid.

Zakaat ul Fitr is €5 per persoon

€5
https://useplink.com/payment/uby1y3oVjF1IaDvfYh0f/

€10
https://useplink.com/payment/H8EVDPJDmXI2LzfXulV5/

€15
https://useplink.com/payment/oTKuEgLPARjZjDcOpYaZ/

€20
https://useplink.com/payment/yIEhY1cmj1lK1F5X0c8Z/

€25
https://useplink.com/payment/BHqcxawqfpXyyFQLqBo1/

€30
https://useplink.com/payment/77G1nhx1KKKCA9ng4j1y/

€35
https://useplink.com/payment/NtM0sRgMJ0SuDKmYOkaK/

€40
https://useplink.com/payment/nza9Qtng8x450ualT6PX/