Eindhoven |

Fadjr

Shoroeq

Dohr

‘Asr

Maghreb

‘Isha

Geslaagde officiële start met zusteriftar!

Mooi programma

Afgelopen avond vond de zusteriftar plaats; het eerste officiële evenement georganiseerd door de zustergroep Arrahmaan. De avond bestond uit een vol programma met een lezing, kleding- én boekenverkoop, een quiz, een loterij en natuurlijk een Iftar. Door het warme weer was de opkomst minder dan verwacht, maar desondanks was het een zeer geslaagde Iftar alhamdulillah!

Een goed begin is het halve werk

De zusters begonnen zaterdag al vroeg om de voorbereidingen te treffen voor de Iftar. Een goed begin is immers het halve werk. Het duurde niet lang voordat er vanuit verschillende hoeken steun kwam om de zusters te assisteren bij de opzet.

Eten in overvloed

De Iftar was geen Iftar zonder de hulp van enkele gulle en bereidwillende lokale ondernemers die fisabili Allah uiteenlopende consumpties doneerden. Sommige hapjes werden zelfs warm tot aan de voordeur bezorgd masha Allah!

Professioneel én sfeervol

Rond de klok van acht uur stroomden de eerste bezoeksters binnen en kregen een warm welkom door de gastvrouwen. De decoratie en feestelijke aankleding gaven de bezoekers een speciaal welkom. De zusters werden dan ook overladen met complimenten; “Dat dit mogelijk is in onze moskee!” zei 1 van de bezoekers.

Aan vrijwilligers geen gebrek

Ook voor de mannelijke vrijwilligers was het een nieuwe ervaring. Ook zij werden verrast met hoe je toch met weinig middelen de moskee kunt omtoveren tot een mooie locatie; het was hét gesprek van de dag. Ook naar hen gaan de complimenten uit die een steentje hebben bijgedragen. Het was goed om te zien dat er sprake was van een liefdevolle saamhorigheid alhamdulilah.

Sadaqa-festijn

Onder de vrouwelijke bezoeksters werden verschillende prijzen verloot. De hoofdprijs was een mooie Quran. Alle bezoekers kregen na afloop een mooie roos mee en een tasje met hapjes. “Ik voel me wel heel speciaal”, aldus één van de zusters.

Trots!

Al met al kijkt de zustergroep terug op een uitermate geslaagde avond. De aftrap voor nóg meer zusteractiviteiten is gemaakt. Vanuit verschillende hoeken stromen de complimenten binnen. De zustergroep heeft hiermee haar stempel gedrukt. Insh Allah mogen we als moskee nóg meer genieten van zulke activiteiten waar we allemaal trots op mogen zijn.

Niet te vergeten

Het is al kort genoemd, maar onze aandacht en dankbaarheid gaat speciaal uit naar Marka Food, Hizmet en Antep voor hun enorme scala aan sadaqa, waarbij hapjes, veel fruit, deegwaren en frisdrank werd verzorgd. Moge Allah s.w.t. hen rijkelijk belonen; zonder hen was dit niet mogelijk geweest.

Ook willen we extra stil staan bij de volgende vrijwilligers die onmisbaar waren (in alfabetische volgorde):

  • Nordin Amri
  • Moussa Azdad
  • Abdessamad Belhaj
  • Nordin Belhaj
  • Lahbib Bousaba
  • Ahmed Dahou
  • Said El Maliki
  • Yahya El Meskini
  • Rouchdi El Yousfi
  • Fouad Mekkouh

Speciale dank gaat uit naar L’Amira Boutique. Wij danken jullie voor de enorme bereidwillendheid en inspirerende manier van zaken doen. Wij hopen op nog vele mooie projecten met jullie samen op te mogen zetten. Moge Allah s.w.t. jullie rijkelijk belonen.

Onze dank gaat uit naar alle zusters die te gast waren. Jullie hebben ervoor gezorgd dat onze 1e activiteit een succes geworden is. Moge Allah s.w.t. jullie sadaqa’s voor de moskee accepteren en insh Allah mogen we jullie vaker verblijden met mooie activiteiten.

Tot slot gaan onze complimenten uit naar de zustergroep die met een prachtig resultaat de lat meteen hoog heeft gelegd. Wij kijken allen uit naar de vervolgactiviteiten met hoge verwachtingen. Insh Allah zal Allah s.w.t. jullie bijstaan voor jullie inzet voor de moskee en het jullie vergemakkelijken.